Boszorknykosrkk
2005.02.06. 19:19
szlvel s trval tlttt gymlcskosr
Hozzvalk:
350g des linzertszta(felolvasztva, ha fagyasztott), 225 g (1 cssze) tr, 200g vrs szl, 150 ml habtejszn, 4 evkanl srgabaracklekvr, 2 evkanl porcukor, 1 evkanl vz, 1/2 kvskanl tiszta vanliaaroma
Elkszts:
1. Stt tzgyjtbbjjal 200Cra emelegtjk, muglistknl 6-os fokozat.
2. A tsztt kinyjtjuk s kiblelnk vele 6db cm-es, hullmos szl stformt, megszurkljuk az alapjukat. Kibleljk stpaprral s stbabbal.
3. 10 percig stjk, kivesszk a stpaprt s babot, majd a formkat mg 5 percig stjk, mp pirulni nem pirulnak(a kis szgyenlsk).
4. Ekzben egy tlban sszekeverjk a trt a tejsznnel, porcukorral s vanliaaromval. A masszt sztadagoljuk a kosrkkba, tetejket elegyengetjk, s rrakjuk a szlket.
5. Ednybe szrjk a baracklekvrt, hozzadjuk a vizet, kevergetve addig hevtjk, mg egyenletes nem lesz. Ezutn rntjk a szlre, hagyjuk kihlni.
|