Finomsgok : Citromos Coeur l Crme Cointreau-s naranccsal |
Citromos Coeur l Crme Cointreau-s naranccsal
2005.03.24. 15:56
nyencsg a fnyz boszorkk szmra is
Citromos Coeur l Crme Cointreau-s naranccsal
~Coeur l Crme:
250 g mascarpone krmsajt, 225g tr, 50g finom kristlycukor, 1 cirtom hja s leve, spirl narancshjbl
~A Cointreau-s narancshoz:
4 narancs, 60 ml Cointreau, 15 mg porcukor, 10 mg kukoricaliszt
~ Elkszts:
1. Robotgpben,mixerben, vagy keverbbjjal a trt sima masszv keverjk, majd hozzadjuk a mascarpont, a kristlycukrot, a citrom hjt s levt, s rvid ideig mixeljk.
2. Ezutn 4 Coeur l Crme formt(vagy ehhez hasonlt) kiblelnk muszlinnal, s beleadagoljuk a masszt. Elegyengetjk a felsznt, s a formkat egy tlcra tesszk, hogy a trbl esetleg kicsurg folyadkot felfogjuk.
3. A Cointreau-s narancshoz kiprseljk 2 narancs levt, egy mrpohrba ntjk, majd vzzel felntjk 250 ml-re, s egy ednybe tltjk.
4. A kukoricalisztet egy kis narancslvel elkeverjk, s a porcukorral egytt egy ednybe tesszk. Kevergetve addig melegtjk, mg be nem srsdik.
5. Az gy kapott mrtsba beletesszk a megmaradt narancs gerezdjeit, megkeverjk, hogy bevonatot kapjanak, majd flretesszk.
6. Amikor kihlt, belekeverjk a Cointreau-t.
7. A formkat kibortjuk a tnyrokra, krben elrendezzk a gerezdeket, a narancsspirllal dsztjk.
|