Finomságok : Citromos Coeur á lá Créme Cointreau-s naranccsal |
Citromos Coeur á lá Créme Cointreau-s naranccsal
2005.03.24. 15:56
Ínyencség a fényűző boszorkák számára is
Citromos Coeur á lá Créme Cointreau-s naranccsal
~Coeur á lá Créme:
250 g mascarpone krémsajt, 225g túró, 50g finom kristálycukor, 1 cirtom héja és leve, spirál narancshéjból
~A Cointreau-s narancshoz:
4 narancs, 60 ml Cointreau, 15 mg porcukor, 10 mg kukoricaliszt
~ Elkészítés:
1. Robotgépben,mixerben, vagy keverőbűbájjal a túrót sima masszává keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a kristálycukrot, a citrom héját és levét, és rövid ideig mixeljük.
2. Ezután 4 Coeur á lá Créme formát(vagy ehhez hasonlót) kibélelünk muszlinnal, és beleadagoljuk a masszát. Elegyengetjük a felszínét, és a formákat egy tálcára tesszük, hogy a túróból esetleg kicsurgó folyadékot felfogjuk.
3. A Cointreau-s narancshoz kipréseljük 2 narancs levét, egy mérőpohárba öntjük, majd vízzel felöntjük 250 ml-re, és egy edénybe töltjük.
4. A kukoricalisztet egy kis narancslével elkeverjük, és a porcukorral együtt egy edénybe tesszük. Kevergetve addig melegítjük, míg be nem sűrűsödik.
5. Az így kapott mártásba beletesszük a megmaradt narancs gerezdjeit, megkeverjük, hogy bevonatot kapjanak, majd félretesszük.
6. Amikor kihűlt, belekeverjük a Cointreau-t.
7. A formákat kiborítjuk a tányérokra, körben elrendezzük a gerezdeket, a narancsspirállal díszítjük.
|